Så här söker du till oss

För att din ansökan till Mälardalens Tekniska Gymnasium ska bli korrekt söker du in på Industritekniska programmet då alla elever läser ett gemensamt första år, både TE- och IN-kurser. Till årskurs 2 väljer du sedan vilken nivå på högskolebehörighet du önskar för att sedan specialisera dig till årskurs 3. Det betyder att oavsett om du vill gå TE eller IN så söker du till oss via Industritekniska programmet.

 

Bosatt i Stockholms län

Hur du ansöker – steg för steg 
Via länken finns även en film med instruktioner på hur du gör ditt val. 

Om du har frågor kring din ansökan, vänd dig i första hand till din studie- och yrkesvägledare. Du kan även kontakta Gymnasieantagningen.
Glöm inte att när du söker till Mälardalens Tekniska gymnasium gör du det genom att välja Industritekniska Programmet.

 

Vill du läsa på innan du söker

Med vår unika teknikutbildning får du dubbel kompetens – yrkeskompetens och högskolebehörighet. Det innebär att du läser både industritekniska programmet och teknikprogrammet.
Efter utbildningen får du garanterad anställning med spännande utvecklingsmöjligheter på Scania eller AstraZeneca. Samtidigt blir du behörig till fortsatta studier på högskola och universitet.

> Här kan du läsa mer om Teknikprogrammet

> Här kan du läsa mer om Industritekniska programmet

 

1. Så får du en inloggning

Elever i Stockholms län, Gnesta och Håbo kommun får inloggningsuppgifter hemskickade per post under vecka 3. Tänk på att meddela din skola en mejladress som du kan använda under hela antagningen.
Om du söker från utlandet, kontakta Gymnasieantagningen Storsthlm. Du behöver meddela namn, födelsedata och mejladress för att få inloggningsuppgifter.
Om du är folkbokförd i någon annan del av Sverige, ska du göra din ansökan till gymnasiet via den kommun där du är folkbokförd. Det gäller även om du senare under året ska flytta till Stockholms län, Gnesta eller Håbo.

 

2. Första gången du loggar in

Du loggar in och gör din ansökan på ansökningswebben. Dit kommer du också genom att klicka på "Inloggning sökande" längst upp på vår hemsida.
Första gången du loggar in, behöver du godkänna personuppgiftspolicyn och byta till ett eget individuellt lösenord. Du får sedan ett mejl för att bekräfta din inloggning. Om du därefter trycker på knappen längst ned i mejlet, så kommer du tillbaka till inloggningssidan. Du kommer till en vy där du kan du välja att byta mejladress, ge kontaktuppgifter till vårdnadshavare och ange telefonnummer. Vill du inte ändra något, klickar du bara på Spara.
Eftersom den mejladress som du har via din grundskola kan bli avaktiverad under sommaren, rekommenderar vi att du använder en egen mejladress för ditt gymnasieval.

 

3. Göra din ansökan

Du hittar utbildningar genom att använda sökfunktionen högst upp på din inloggningssida eller genom att klicka dig fram i programguiden, länk till lathund. I din ansökan måste du rangordna de val du lagt till. Den utbildning du helst vill gå ska stå som första val, den du näst helst vill gå som andra val och så vidare. Blir du antagen till ett val som ligger högre upp i din ansökan, så kan du inte sedan bli antagen på lägre val, eftersom valen under stryks från din ansökan.
Det är alltså viktigt att lägga de utbildningar du helst vill gå högst upp i ansökan!
Du kan inte bli antagen till flera val samtidigt. Om ditt meritvärde är tillräckligt högt för flera av dina val, blir du bara antagen till det val som ligger högst i din ansökan. Detsamma gäller om du redan blivit antagen till en utbildning och sedan blir antagen som reserv till ett högre val. Då förlorar du den plats du tidigare hade.

 

Bosatt utanför Stockholms län

Ta hjälp av din studie- och yrkesvägledare. Tänk på att hos oss på Mälardalens Tekniska Gymnasium söker du till Industritekniska programmet då alla elever läser ett gemensamt första år, både TE- och IN-kurser.

Det finns inte längre någon kod du behöver fylla i. Se till att du får med Mälardalens Tekniska Gymnasium och IN i din ansökan så bör det bli rätt. Du kan också kontakta gymnasieantagningen i Stockholms län för hjälp. gymnasieantagningen@storsthlm.se