Teknikkväll 11 december 2019 kl.17-19

Kvällen är för dig som är intresserad av eller nyfiken på teknik och som vill testa på hur det ser ut hos oss. I första hand är det för dig som går i årskurs 9. Både tjejer och killar är välkomna!

Vi kommer att ta emot dig i skolans entré kl.17.00 därefter kommer vi att placera ut alla deltagare på de olika stationerna i verkstaden. 

Vi har en mängd avdelningar i vår fantastiska verkstaden här på skolan, här kan du läsa om några. Du kommer som deltagare att bli placerad på en av dessa avdelningar. Om du har ett specifikt önskemål får du gärna skriva det i anmälan. 

Manuell svarvning/fräsning - Här får man lära sig lite kort hur maskinerna fungerar, vad man ska tänka på för att det ska vara säkert samt hur man gör för att svarva eller fräsa. Går det bra kanske det blir en detalj att ta med hem.

Svetsning - kräver mycket övning och känsla för att man ska behärska det på ett bra sätt, men man måste ju börja någon stans och då är detta ett perfekt tillfälle för det är grymt roligt och häftigt. Även här hoppas vi att du kommer kunna ta med det du skapat hem.

CNC - Innebär att du skapar ett  program i datorn med hjälp av olika koder och logiskt tänkande. Här kommer du att få lära dig en första enkelt steg hur man kan göra för att sedan ta med dig det du har skapat.

Mekatronik - Är en blandning av mekanik och elektronik i kombination med programmering. Det kräver en hel del utrustning så det är ingenting du kommer att få ta med dig hem, men det du lär dig har du ju med dig förhoppningsvis lång tid framöver.

Robot - Vem är snabbast? är det människan eller roboten? Kanske går det lättare att svara på om du förstår hur den fungerar. Du kommer få förklarat vad robot programmering innebär samt hur man skulle kunna använda robotar som den vi har på skolan. Självklart får man köra roboten också.

För att kunna anmäla dig till teknikkvällen den 11 dec 2019 kl.17-19.00 behöver du fylla i formuläret nedan.

Håll utkik i våra sociala medier @MTGymnasium #mälardalenstekniskagymnasium så vet du vad som händer mer hos oss.  

 

Förnamn och efternamn
Manuell svarv/fräs eller CNC eller Mekatronik eller Robot eller Svets?