10 skäl till varför du ska välja vårt gymnasium

Mälardalens Tekniska Gymnasium är rätt val för dig som är intresserad av teknik. Utbildningen bygger på 70 års erfarenhet från Scania Industrigymnasium. Vi vill gärna se dig som framtidens medarbetare på Scania, AstraZeneca eller Telge. Vi vill att du ska vara med och utveckla företagen och produkterna, så att de kan behålla den världsledande position de redan har.

Stark koppling till näringslivet

Scania, AstraZeneca och Telge – tre kända aktörer med lång erfarenhet står bakom skolan. 

Garanterat jobb efter utbildningen

När du gått klart din utbildning får du 6 månaders anställning på Scania eller AstraZeneca och har sedan chans att få en fast anställning.

En väg in, flera vägar ut

Hos oss är första året gemensamt för alla elever. Då får du tid att känna efter vilken inriktning du vill gå under andra och tredje året. 

Du kan läsa vidare på högskola

Förutom yrkeskompetens får du även minst grundläggande högskolebehörighet med möjlighet att läsa upp till särskild behörighet till civilingenjörsutbildningar.

Studiebonus

Utöver ditt studiebidrag får du 1000 kronor i månaden i studiebonus av företagen. Du får också fri frukost och lunch i Scanias personalrestaurang, fria träningsmöjligheter i Scanias motionsanläggning och tillgång till en bärbardator.

Praktik som är på riktigt och betalt sommarjobb

Praktiken är en viktig del i vår utbildning. Du garanteras praktikplats i upp till 40 veckor på Scania, AstraZeneca och Telge. I utbildningen ingår även sommarpraktik med lön. 

Tydligt fokus på teknik

Genom att varva teori och praktik blir dagarna roligare. Din tid vid skolbänken kommer varannan vecka att varvas med utbildning i verkstaden så att du blir väl förberedd för både yrkesliv och vidare studier.

Studier mitt i verkligheten

Undervisningen sker i moderna lokaler med den senaste utrustningen av samma typ som används ute på företagen.  

De bästa lärarna

Lärarna som finns hos oss är här av samma skäl som du. De vill ha de bästa resurserna för att kunna prestera så bra som möjligt. Eftersom vi arbetar med färre elever per lärare får du också mer tid med dina lärare.

Det bästa klimatet

Där många med samma intresse möts skapas en speciell känsla och ett klimat som ger resultat.